Cum sa cumparati

Sfaturi utile de retinut inainte sa achizionati un site sau domeniu web:

Cautati si alegeti cat mai multe variante de domenii si website-uri din directorul perfect-bid.

  • studiati cu atentie toate detaliile ce definesc o oferta (inclusiv atasamentele si comentariile), pentru a stabili caracteristicile si potentialul acestora.
  • comunicati cu vanzatorul (in mod public, prin mesaje private sau chiar prin datele de contact daca sunt publicate) inainte de a face o achizitie.
  • luati in considerare ratingul vanzatorului (feedback-ul oferit de alti utilizatori pentru tranzactii anterioare) nu intrati in conflict cu vanzatorii, fapt ce v-ar putea dauna ratingului in tranzactii viitoare.
  • in cazul in care intalniti neclaritati sau suspiciuni referitoare la utilizatori si oferte publicate, nu ezitati sa ne contactati.
Siteuri web:
  • solicitati si verificati statisticile web asociate ofertei (google analytics) pentru a creste credibilitatea. daca achizitionati un site web care are un panou de administrare, recomandam sa solicitati informatii referitoare la administrare (capturi de ecran, sesiune de screen-sharing etc) cautati posibile copii ale site-ului ofertat, folosind o unealta gratuita online (Copyscape), pentru a verifica daca prezinta sau nu continut autentic. pentru site-urile mai vechi puteti verifica un istoricul acestora in mediul online (WayBack Machine).
Domenii:
  • solicitati si verificati informatii referitoare la titularul domeniului (atat pentru domeniile romanesti cat si pentru cele comerciale)