Intrebari frecvente

Intrebari generale

Ce reprezinta proiectul Perfect-Bid si cui ii este adresat?

Exista costuri pentru utilizarea Perfect-Bid ?

Cum realizez verificarea proprietarului unui website?

Cum pot sa imi promovez anuntul?

Ce masuri de siguranta trebuie sa iau in calcul la o vanzare sau cumparare?

Cum imi cresc sansele sa vand un domeniu sau un website?

Daca observ neregularitati sau vreau sa fac o reclamatie, cum procedez?

Acord de confidentialitate

Intrebari despre inregistrare si administrare cont

De ce trebuie sa ma inregistrez ca sa pot utiliza Perfect-Bid?

Vreau sa vand sau sa cumpar, cum pot sa ma inregistrez?

Am uitat parola, cum o pot recupera?

Exista o valabilitate a contului meu?

Pot utiliza acest site daca reprezint o persoana juridica?

Datele mele personale vor fi publicate pe site ?

Contul meu a fost anulat, de ce ?

Intrebari despre administrarea licitatiilor si ofertelor

Cum pot publica un anunt la vanzare ? Cum activez licitatia?

De ce este necesara o verificare a domeniilor puse la vanzare?

Sunt obligat sa precizez un pret asociat anuntului meu?

Care este valabilitatea unui anunt?

Pot modica sau anula un anunt deja adaugat?

Unul dintre anunturile mele a fost suspendat, de ce?

Cum pot cauta anuntul meu sau altele in Perfect-Bid?

Vreau sa cumpar un domeniu, ce garantie am ca vanzatorul este real?

Cum vand un domeniu romanesc (.ro) ?

Cum se incheie o licitatie?

Intrebari despre serviciile Premium

Ce reprezinta serviciile premium?

Cum se pot promova si cat costa promovarea anunturilor?

Se pot promova in acelasi timp mai multe anunturi ?

Cum pot plati achizitia unui serviciu premium (anunt promovat)?

Voi primi factura pentru platile efectuate?

Exista si forme secundare de promovare in afara de cele asociate anunturilor?

Intrebari despre mesajele private, comentarii si calificative

Ce reprezinta comentariile?

Ce reprezinta mesajele private?

Ce reprezinta calificativele?

Cum acord sau primesc un calificativ?

Calificativele pot fi anulate?

 

. Ce reprezinta proiectul Perfect-Bid si cui ii este adresat? Perfect-Bid este un marketplace prin intermediul caruia se pot cumpara sau vinde domenii si site-uri web. Serviciul este disponibil tuturor celor interesati sa cumpere sau sa vanda un domeniu sau un site web.

. Exista costuri pentru utilizarea Perfect-Bid ? Utilizarea serviciului Perfect-Bid este GRATUITA.
Exista si posibilitatea de a apela la un serviciu suplimentar de promovare a anunturilor, serviciu care implica si costuri. Pentru mai multe detalii verificati Serviciile Premium.

. Exista un numar limitat de anunturi ce pot fi publicate? Nu. Perfect-Bid permite un numar nelimitat de anunturi publicate.

. Exista comisioane sau taxe pentru publicarea anunturilor sau tranzactiile efectuate? Momentan NU exista comisioane de publicare, administrare sau finalizare tranzactie.
Exceptie fac desigur serviciile de promovare (anunturi Premium) la care clientii pot opta sa isi creasca sansele de vanzare.

. Ce masuri de siguranta trebuie sa iau in calcul la o vanzare sau cumparare? Perfect-Bid realizeaza inca de la inceput verificari ale celor care publica anunturi (verificare a titularului domeniului, oferit prin acces direct la domeniu) insa va recomandam inainte de a incheia o tranzactie sa contactati cumparatorul sau vanzatorul pentru a stabili impreuna forma legala corecta pentru transfer. In viitorul apropiat, vom oferi un serviciu de intermediere a acestei tranzactii, prin care va vom asista in procesul de transfer.

. Cum imi cresc sansele sa vand un domeniu sau un website? Pentru a va creste sansele de cumparare sau vanzare, va recomandam sa luati in calcul cateva sfaturi utile.

. Daca observ neregularitati sau vreau sa fac o reclamatie, cum procedez? Puteti semnala probleme de functionare, idei de imbunatatire ale acestui proiect precum si puteti reclama utilizatori ce incalca Regulamentul Perfect-Bid, prin apelarea formularului de contact.

. Acord de confidentialitate PPerfect-Bid incearca pe cat posibil sa protejeze imaginea si datele personale ale utilizatorilor, precum si dreptul la intimitate.
In conformitate cu legislatia in viguare (Legea Nr. 677 / 2001 referitor la protectia persoanelor prin prisma prelucrarilor datelor cu caracter personal si libera circulatie a datelor precum si a Legii 506 / 2004 referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in domeniul comunicatiei electronice) ne obligam sa stocam si administram in conditii de siguranta datele personale ale clientilor (informatii pe care le primim in forma explicita) si sa nu le utilizam in alte scopuri. Aceste informatii sunt utilizate doar pentru a avantaja clientii, a comunica mai usor si pentru a imbunatati relatia pe care o avem cu acestia si a creste calitatea serviciilor pe care le putem oferi in Perfect-Bid.

. De ce trebuie sa ma inregistrez ca sa pot utiliza Perfect-Bid? Perfect-Bid a fost gandit ca un serviciu cat mai usor de folosit insa avand in vedere ca este un serviciu gratuit, ar fi fost predispus la abuzuri sau publicarea de informatii irelevante, fapt pentru care solicitam inregistrare. Odata cu inregistrarea putem actiona prin suspendarea sau anularea conturilor ce incalca Regulamentul Perfect-Bid si tot odata vom pastra continutul acestui site cat mai targetat pe specificul sau.

. Vreau sa vand sau sa cumpar, cum pot sa ma inregistrez? Procedura de inregistrare este foarte simpla si rapida, iar contul ofera utilizatorilor multiple facilitati de administrare, evidenta a licitatiilor, ofertelor si mesajelor primite, precum si un control mai bun al informatiilor. Pentru a va inregistra urmati procedura de inregistrare.

. Am uitat parola, cum o pot recupera? Desigur, in cazul in care ati pierdut o parola o puteti recupera foarte usor prin procedura de recuperare a parolei.

. Exista o valabilitate a contului meu? Momentan nu exista astfel de limitari, deoarece scopul proiectului este acela de a facilita accesul pentru cumparare si vanzare oricand, fara restrictii sau limitari, atat timp cat se respecta Regulamentul acestui proiect.

. Pot utiliza acest site daca reprezint o persoana juridica? Statutul de persoana juridica sau fizica intervine doar in situatia in care se apeleaza la un serviciu premium in care apar si plati/facturi.
Nu exista restrictii de utilizare in nici una dintre situatii, statutul de persoana fízica sau juridica este solicitat doar pentru a preciza cui sa ii fie emisa factura, in eventualitatea optarii pentru un serviciu premium.

. Datele mele personale vor fi publicate pe site ? Din ratiuni de confidentialitate si protectie a dvs, nu vom publica pe site doar informatii minimale (nume utilizator, avarat-optional, statut si tara) .. restul informatiilor fiind private si editabile din contul fiecarui utilizator.

. Contul meu a fost anulat, de ce ? Exista situatii in care moderatorii pot considera ca incalcati Regulamentul Perfect-Bid sau realizati abuzuri de orice fel, de aceea o eventuala anulare a contului dvs (implicit a licitatiilor active), poate fi o consecinta a acestui aspect.

. Cum pot publica un anunt la vanzare ? Cum activez licitatia? Dupa ce ati creat un cont, puteti intra in contul dvs si crea foarte usor un anunt din sectiunea Adauga anunt.
In procedura de definire a anuntului va trebui sa completati informatii pe care le considerati importante de mentionat si care sa va creeze avantaj in procesul de vanzare. Odata completate aveti optiune de publicare a anuntului, procedura prin care veti activa licitatia.

. De ce este necesara o verificare a domeniilor puse la vanzare? Perfect-Bid solicita utilizatorilor sa urmeze o procedura de verificare foarte simpla, prin care sa demonstreze ca este proprietarul acelui domeniu pus la vanzare. Procedura devine obligatorie in contextul in care NU este permis ca un vanzator sa puna la vanzare un domeniu la care nu este proprietar.

. Sunt obligat sa precizez un pret asociat anuntului meu? Nu exista obligativitate de a preciza si un pret de vanzare asociat unui anunt. Puteti opta sa precizati un pret de vanzare care v-ar multumi doar daca acesta se bazeaza pe fundamente reale, pertinente si justificate. In caz contrar exista posibilitatea ca anuntul dvs sa nu fie luat in considerare sau sa primiti oferte nesatisfacatoare. In aceasta situatie, in care nu cunoasteti cam care ar fi valoarea proiectului dvs, va recomandam sa nu specificati un pret si sa lasati pe cei interesati sa va faca o oferta.

. Care este valabilitatea unui anunt? Perfect-Bid este un site in care publicarea anunturilor are o anumita durata de viata. Fiecare vanzator poate specifica o durata in care doreste ca anuntul sa fie publicat spre vanzare. Dupa aceasta durata daca nu ofertele primite nu ating pretul solicitat de vanzator, licitatia va expira.

. Pot modica sau anula un anunt deja adaugat? Pentru a un crea confuzii sau abuzuri, Perfect-Bid NU permite modificarea anunturilor puse la vanzare. Vanzatorii pot eventual opri o licitatie si reactiva ulterior.

. Unul dintre anunturile mele a fost suspendat, de ce? In situatia in care informatiile publicate intr-un anunt de vanzare incalca in vre-un fel Termenii de utilizare ai site-ului sau Regulamentul, aceasta poate fi suspendata sau anulata de catre moderatorii Perfect-Bid. Realizam frecvent verificari in acest sens pentru a pastra un continut cat mai curat, exact si corect, de aceea este recomandat sa furnizati informatii reale, sporindu-va totodata si sansele de vanzare.

. Cum pot cauta anuntul meu sau altele in Perfect-Bid? Exista un motor de cautare contextual si chiar o zona de filtrare rapida, prin care puteti regasi destul de usor anunturi ce s-ar incadra in specificatiile solicitate. Accesul la acesta se poate realiza prin apelarea sectiunii Cautare Avansata.

. Vreau sa cumpar un domeniu, ce garantie am ca vanzatorul este real? Va recomandam inainte de a realiza o tranzactie sa fiti precaut la orice detaliu si sa solicitati dovezi referitoare la domeniul sau site-ul web aflat la vanzare/cumparare, pentru a evita neplaceri. Desi ne straduim sa facem cat mai multe verificari ale utilizatorilor si ale informatiilor publicate, NU vom interveni in relatia dintre vanzatori si cumparatori, ce se va realiza in afara acestui proiect.
In viitorul apropiat, vom oferi un serviciu de intermediere a acestei tranzactii, prin care va vom asista in procesul de transfer.

. Cum vand un domeniu romanesc (.ro) ? Legislatia in vigoare (conform RoTLD) interzice vanzarea sau comercializarea domeniilor romanesti. Transferul domeniilor poate fi realizat cu titlul gratuit. In situatia in care vindeti si un site web, puteti solicita costuri pe acesta insa domeniul .ro asociat va fi oferit cu titlul de transfer gratuit.
Ca si procedura, transferul unui domeniu de la un proprietar la altul implica plata a 51,26 USD + Tva catre RoTLD. Plata va fi achitata de noul proprietar, cu acordul scris al actualului proprietar. (puteti vedea detalii pe site-ul rotld.ro) In cazul domeniilor comerciale sau nationale (.com, .eu etc) exista alte politici de vanzare si transfer.

. Cum se incheie o licitatie? O licitatie se poate incheia in mai multe situatii. Prima ar fi cand pretul solicitat de vanzator primeste o oferta cel putin egala cu acesta, situatie in care vanzatorul poate incheia licitatia castigatoare.
A doua situatie in care licitatia se incheie este atunci cand data specificata de vanzator ajunge la scadenta, situatie in care anuntul expira. Licitatia poate fi reactivata foarte simplu de catre vanzator. Ultima situatie este atunci cand o licitatie este terminata fortat de vanzator, situatie in care aceasta nu mai poate fi reactivata.

. Ce reprezinta serviciile premium? Serviciile premium reprezinta forme de promovare suplimentara a unor anunturi si sunt destinate acelor utilizatori care doresc sa aiba mai mare vizibilitate in raport cu celelalte anunturi publicate in site.

. Cum se pot promova si cat costa promovarea anunturilor? Exista multiple variante de promovare a unui anunt, accesibile atunci cand adaugati un anunt dar si ulterior dupa ce l-ati adaugat cu titlu gratuit si doriti totusi sa il faceti mai vizibil. In aceasta situatie aveti in contul dvs la sectiunea Anunturi optiune de promovare a oricarui anunt doriti sa il promovati. Costurile de promovare sunt calculate in functie de optiunile de vizibilitate pe care le doriti. Pentru a vedea lista completa cu serviciile premium va invitam sa accesati click aici.

. Se pot promova in acelasi timp mai multe anunturi ? Da, nu exista restrctii pentru serviciul de promovare dimpotriva este chiar recomandat sa va promovati cat mai multe anunturi pentru a va spori sansele de vanzare. Ca si procedura puteti alege o optiune de vizibilitate atat la adaugarea unui anunt cat si ulterior prin apelarea butonului de Promovare anunt.

. Cum pot plati achizitia unui serviciu premium (anunt promovat)? Momentan in Perfect-Bid exista doar 2 forme de plata a serviciilor premium: prin sistem de plata PayPal / CreditCard si prin Transfer bancar la unul din conturile noastre. In curand vor fi accesibile si sisteme de plata prin SMS.

. Voi primi factura pentru platile efectuate? Da, indiferent ca sunteti persoana fizica sau juridica, serviciul de promovare va fi facturat ca si un serviciu clasic de publicitate online, direct pe numele dvs. In acest sens va vor fi solicitate date de identificare (personala sau fiscala).

. Exista si forme secundare de promovare in afara de cele asociate anunturilor? Da, puteti solicita si promovarea unui anunt prin sistemul nostru de afisare prin bannere, publicate zona dreapta a site-ului. Pentru orice fel de intrebari referitoare la aceste servicii, va rugam solicitati o oferta accesand datele noastre de Contact.

. Ce reprezinta comentariile? Sistemul de comentarii reprezinta o forma publica de mesagerie prin intermediul caruia utilizatorii pot solicita informatii de la vanzator, in scopul de a creste credibilitatea.

. Ce reprezinta mesajele private? Pentru situatiile in care se doreste o interactivitate privata intre vanzator si cumparator va recomandam sa comunicati cu acesta prin sistemul privat de mesaje. Aici puteti negocia sau solicita intrebari care nu vor fi publicate alaturi de comentariile publice.

. Ce reprezinta calificativele? Calificativele sunt instrumente de evidenta a credibilitatii si increderii de care se poate bucura un utilizator Perfect-Bid. Acestea exprima nivelul de multumire pe care un cumparator sau vanzator l-a primit in urma unei vanzari/cumparari directe.
Este recomandat sa luati in calcul acest factor care ar trebui sa va faca o imagine mai buna despre cel cu care urmati sa colaborati.

. Cum acord sau primesc un calificativ? Acordarea de calificative va fi accesibila atat vanzatorului cat si cumparatorului in urma unei tranzactii finalizate. Atat cumparatorul cat si vanzatorul vor avea posibilitatea sa lase un comentariu si un calificativ utilizatorului cu care a realizat o tranzactie. Astfel, aceste calificative vor forma in timp profilul acestora.

. Calificativele pot fi anulate? Calificativele nu pot fi anulate sau retrase de aceea va rugam sa priviti obiectivi de fiecare data.
In situatia in care calificativele au fost oferite cu caracter ostentativ sau rautacios, ne puteti contacta pentru a investiga impreuna acest lucru.